Tuesday, June 04, 2013

Koelse at Koevoimala 5.6Koelse will be visiting Koevoimala event tomorrow 5.6. at Powerplant museum in Helsinki. There will be lot's of activities besides us as well, more info in finnish:

Place is  Voimalamuseo Hämeentie 163, time 17.00-22.00


Voimalamuseo


"Miltä tuntuisi järjestää tapahtuma, jolla ei olisi ennalta sovittuja aikatauluja eikä esiintymisjärjestyksiä eikä tarkkaa ohjelmaakaan, vain alkamis- ja päättymisajankohta ja tila, jonne voi lavastaa kaikenlaista sitä mukaa kuin hyvältä tuntuu?"

Näin kysyimme itseltämme viime vuonna muotoilija Päivi Raivion kanssa, ja Koevoimala syntyi: Voimalamuseossa Vanhankaupunginlahdella järjestettävä kokeellinen formaatti taidetapahtumalle, jolla ei ole etukäteen sovittua tarkkaa ohjelmaa tai aikataulua.

Sen sijaan esiintyjät voivat esiintyä milloin haluavat ja missä haluavat: runoilijat, muusikot, installoijat, projisoijat, performanssitaiteilijat ja muut hörhöt kaikki yhdessä kerrankin.

Ensimmäinen Koevoimala oli mittakaavaltaan pienehkö, toisesta suunnitellaan laajempaa. Alun perin suunnittelimme järjestävämme tämän toisen Koevoimalan huhti-toukokuussa, mutta monista käytännön syistä se osoittautui mahdottomaksi.

Lisäksi totesimme, että Voimalamuseo on tilana niin haastava (ja siksi juuri mielenkiintoinen), että tapahtumaan olisi hyvä valmistautua harjoittelemalla.

Niinpä päätimme järjestää lyhyellä varoitusajalla koe-Koevoimalan! Koevoimala 1.5 järjestetään avoimena jamina, harjoittelutilana ja eräänlaisena tapahtumasimulaationa Voimalamuseolla 5.6. keskiviikkona.

Ovet ovat auki 17-22. Tule mukaan hengailemaan, katselemaan, kuuntelemaan ja vaikka esiintymään, jos siltä tuntuu. Muista kuitenkin ottaa rennosti, koska tällä kertaa ei ainakaan olla tosissaan!

Esiintyjälistaa päivitetään tapahtuman lähestyessä. Mukana näillä näkymin mahdollisesti mm. Pitches-yhtyeen jäseniä, Linnunlaulupuun jäseniä, kokeellisen elektroniikan seuran Koelsen jäseniä, performanssitaiteilija Jenni, Tanja Tiekso, Helsinki Poetry Connectionin runoilijoita, Janne Nummelan elektroninen improvisaatio, mm. Aavemaa-radiosta ja Youtubesta tuttu Tuukka Salonen, Jani Sipilän videotaidetta, tanssia, valokuvia, Timo Salon livepiirroksia ja paljon muuta.

No comments: